Olet täällä

Kysymyksiä ja vastauksia

Olemme keränneet oheen yleisimpiä kysymyksiä liittyen Holiday Inn -hotelleihin tai IHG:n ja IHG Rewards Clubin toimintaan.

Kysymykset liittyen koronavirukseen COVID-19

Lue lisää täältä. Päivitämme sivun sisältöä säännöllisesti.

Haluan antaa palautetta kokemuksestani Holiday Inn -hotellissa Suomessa, miten se onnistuu?

Palautteet ovat meille erittäin tärkeitä. Niiden avulla voimme kehittää toimintaamme entistäkin paremmaksi. Viiden kotimaisen Holiday Inn –hotellien osalta palautteen voi antaa Internet-sivujemme kautta täällä. Lähetä meille terveisesi täyttämällä palautelomake. Aloita valitsemalla hotelli, jota palaute koskee. Otamme mielellämme vastaan myös kehitysehdotuksia. Vastaamme sinulla mahdollisimman nopeasti.

Haluan antaa palautetta kokemuksestani Holiday Inn -hotellissa maailmalla, miten se onnistuu?

Holiday Inn –hotelliperheeseen kuluu yli 3400 hotellia maailmanlaajuisesti. Haluamme aina huomioida asiakkaamme omina yksilöinään Holiday Innissä. Lupaamme tarjota aidosti ihmisläheistä palvelua todellisten tarpeittenne mukaisesti. Voit antaa kokemuksistasi palautetta kansainvälisen asiakaspalvelumme kautta. Klikkaa tästä kansainväliseen palautejärjestelmään ja täytä sähköinen lomake aloittaen valitsemalla palautteen aihe. Voit antaa palautteen englanniksi tai suomeksi. Vastaamme palautteeseesi mahdollisimman nopeasti.   


Olen IHG Rewards Club –jäsen, mutta en ole vielä saanut jäsenkorttia, mihin pitää olla yhteydessä?

IHG Rewards Club kysymyksiin ja pulmiin auttaa parhaiten jäsenten oma asiakaspalvelu, johon voi olla yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse ihgrewardsclub@ihg.com. Lähettämällä viestisi englanniksi mahdollistat nopeimman vastauksen, voit myös käyttää suomenkieltä. Asiakaspalveluun voi myös soittaa (palvelukieli englanti) +44 871 226 1111. Koska jäsenasiat ovat henkilökohtaisia, emme valitettavasti Suomesta käsin voi täysimittaisesti ongelmia ratkoa.


Olen IHG Rewards Club –jäsen, mistä saan tietää paljonko olen ansainnut pisteitä?

Helpoin tapa pysyä ajan tasalla omasta pistetilanteesta, on käyttää aktiivisesti omaa jäsenprofiilia Internetissä. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä ohjelmaan sivuillamme www.ihgrewardsclub.com. Klikkaa etusivun navigaatiossa kohdasta ’JOIN’ ja etene ohjeiden mukaisesti. Samalla luot online-profiilisi tunnukset. Mikäli olet jo jäsen, mutta et ole vielä luonut online-tunnuksia, voit tehdä sen samassa osoitteessa etusivulla ’Create PIN’. Jäsenprofiilisi avulla näet pistetilanteen, hallitset varauksiasi, voit muuttaa pisteet palkinnoiksi ja paljon muuta…

Tein huonevarauksen holidayinn.com sivujen kautta.  Aamiainen - sisältyykö vai ei?

Holiday Inn -hotellin kansainvälinen varaussivusto tarjoaa vieraillemme mahdollisuuden varata huoneen aamiaisella tai ilman sitä. Kansainvälisenä tapana on yleistä, että aamiainen on aina lisäostotuote. Osa tarjoustuotteista on lisäksi 'Room-only'-tyyppisiä hintoja, joihin ei ole mahdollista ostaa varaushetkellä aamiaista. Silloin aamiaisen voi ostaa paikan päällä hotellissa. Suurimmassa osassa hintoja voit hintatuotteen valittuasi lisätä siihen halutessasi aamiaisen. Varatessasi aamiaisen ennakkoon, saat sen aina edullisimpaan hintaan kuin ostaessasi sen vasta hotellissa. Huonevarauksen yhteydessä aamiainen maksaa hotellista riippuen 15 – 20 euroa yhdelle tai kahdelle, kun se hotellista ostettuna maksaa 20 – 26 euroa per henkilö.

Mikä on tyynymenu?

Holiday Inn ymmärtää, että kaikki tyynyt eivät miellytä kaikkia. Tyynymenu esiteltiin kaikissa Holiday Inn -hotelleissa jo 2000-luvun alkupuolella. Holiday Inn Pillow Menu - eli tyynymenu - tarjoaa vieraillemme neljä erilaista tyynyä. Tyynyvaihtoehdot vaihtelevat täytteen tyypistä ja määrästä riippuen. Huoneessa on jo valmiiksi pedattuna kaksi eri vahvuista keinotäytteistä tyynyä. Hotellin vastaanotosta voit pyytää pehmeän tai napakan höyhen/untuva tyynyn.

Onko Holiday Inn –hotelleissa tarjouksia yksin matkustaville?

Vapaa-ajan tarjouksiemme kohderyhmiä ovat perheet, pariskunnat sekä yksin matkustavat. Monesti mainonnassa kuitenkin tilanpuutteen vuoksi kaikkia hintoja on vaikea selkeästi esittää, jolloin joudumme valitsemaan sopivimman tavan. Internet-sivuillamme pyrimme aina kuitenkin kertomaan eri hintavaihtoehtoja, mm. yhden hengen huoneen hinnan. Osalla Holiday Inn –hotelleista on käytössä selkeitä yhden hengen huoneita, kun taas monessa hotellissa huoneet ovat kaikki kahden hengen huoneita. Tällöin hinnoittelussa ei voida huomioida yhden tai kahden hengen huoneen eroja henkilötasolla, vaan käytössä on huonekohtainen hinta.

Minkä ikäinen saa varata huoneen ilman huoltajaa Holiday Inn -hotelleissa? 

Huonevarauksen voi tehdä vain yli 18-vuotias henkilö. Ilman huoltajaa tai vanhempaa matkustavan alaikäisen huoltajan tai vanhemman tulee ottaa yhteyttä hotelliin ennen alaikäisen majoittumista sekä täyttää lupatodistus alaikäisen yöpymisestä hotellissa. Lisätietoja ja lupatodistusmalli löytyvät täältä.