Olet täällä

10 hyvää syytä syödä aamiainen

  1. Energia. Syömällä hiilihydraattipitoista ruokaa, joka vapauttaa energiaa (glukoosia) hitaasti, energiatasoa pystytään ylläpitämään ja pitkittämään. Syö puuroa ja kokojyväleipää.

  2. Aineenvaihdunta. Aamiaisen laiminlyömisellä on taipumusta hidastaa aineenvaihduntaa ja vaikeuttaa kehon rasvanpolttoa.

  3. Paino. Paras tapa aloittaa päivä on syödä vähärasvainen ja hiilihydraattipitoinen aamiainen. Näin annat kunnon herätyksen myös aineenvaihdunnallesi ja kehosi rasvatasot pysyvät hallinnassa.

  4. Muisti. Tutkimukset viittaavat johdonmukaisesti siihen, että aamiaisen syöminen vaikuttaa sekä muistiin, että monimutkaisen ja vaativan tiedon hallintaan. Aamiainen vaikuttaa myönteisesti tähän prosessiin kohottamalla veren glukoosiarvoja, jotka varmistavat, että aivosolut ovat huippukunnossa.

  5. Keskittyminen ja valppaus. Syömällä aamiaista parannat työterveyttäsi. Tutkimukset osoittavat, että ihmisille, jotka syövät aamiaista tapahtuu harvemmin onnettomuuksia. Keskittymiskyvyn ja valppauden parantamiseksi aivot kaipaavat ravintoa.

  6. Nälkä. Hitaasti vapautuvat hiilihydraatit saavat aikaan hyvänolon ja kylläisyyden tunteen ja samalla ne hillitsevät päivän aikana rasvaisten ja makeiden ruokien ”himosyömistä”

  7. Mieliala. Mieliala - ruoka -yhteys jää usein huomioimatta; syömällä ravitsevasti, esim. hiilihydraattipitoisen ja vähärasvaisen aamiaisen oikeaan aikaan, eli heti aamulla, PIRISTYT !

  8. Stressi. Aamiainen kesyttää stressin! Syömällä serotoniinia kehittäviä hiilihydraatteja sekä B-vitamiineja, joita on esimerkiksi kokojyväleivässä ja kaurassa, selviydyt päivän ongelmista ja huolista. Vältä liikaa kofeiinia (varsinkin kahvin muodossa) koska se lisää hermostuneisuutta ja kärsimättömyyttä. 

  9. Nestetasapaino. Muista juoda nestettä päivän aluksi. Juo vettä, tuoremehua ja / tai  laimeaa teetä. Muista juoda tarpeeksi nestettä päivän aikana, ainakin 2 litraa (8 lasillista) per päivä.

  10. Vastustuskyky. Aloita päiväsi vitamiineilla. Syö runsaasti A, B ja C-vitamiineja sekä sinkkiä. Sisällytä ruokavalioosi päivittäin sitrushedelmiä, marjoja, melonia, munaa, kalaa, täysjyvähiutaleita, vehnäalkioita ja kauraa. Näin parannat vastustuskykyäsi.

 

(Priscilla Marmot - SRD (UK), FRSH (UK), MnutrDiet)